• Refakatçi Koltuğu nedir?

Refakatçi koltuğu; hasta yakının veya arkadaşının üzerinde yattığı, oturduğu koltuklardır. Tekli ve ikili seçenekleri vardır. Şekil itibari ile hem koltuk, hem yatak görevi görmektedir.

Refakatçi Koltuklarını diğer koltuklardan ayıran özelliği mekanizma sistemidir. Bu mekanizma sayesinde hem koltuk hem yatak hemde tv koltuğu şeklini alır. Bu nedenle mekanizma refakatçi koltuğunda çok büyük önem taşır.

Üretimde kullanılan başlıca malzemeler; metal profil, fırınlanmış kayın ağacı, sünger, deri veya kumaş, ithal elastik kolon ve diğer yan malzemelerdir. Refakatçi Koltuklarında en büyük iş iskelet ve mekanizma sistemine düşer. Mekanizma bozulduğunda veya sağlam olmadığında koltuk kullanılamaz hale gelir.

Bunun için aldığımız refakatçi koltuğunun mekanizmasına dikkat edilmeli ve sağlamlığına önem verilmelidir. Metal profil iskeleti et kalınlığı en az 2 mm kalınlığında olup üzeri eletro statik toz boya olması gerekir. Mekanizma olarak her ürüne uygun mekanizma tercih edilmelidir.

Sünger olarak, ürüne göre farklılık göstermekte olup, yatak ve oturma kısmında en az 10 cm kalınlığında, 32 Danste sünger olmalıdır. Kol ve ayak koyma kısımlarında bölgeye uygun kalınlıkta sünger seçilmesi gerekir. Ama Danste (yoğunluğu) en az 32 Danste olması gerekmektedir. Kaplama olarak deri veya kumaş seçenekleri gibi tercihler olması lazım.

Seçmiş olduğunuz Refakatçi Koltukları, alanınıza uygun ölçüde ve yatak olarak da sizin istemiş olduğunuz yapıda olması gerekir.

  • Refakatçi Koltukları Hangi Alanlarda Kullanılır?

Refakatçi Koltukları kullanım alanları; hastanın refakatçiye ihtiyacı olduğu her alanda kullanılabilir.

Genel olarak hastanelerde, otellerde, pansiyonlarda, evlerde kullanmaya uygun koltuklardır. Ofislerde de dinlenme koltuğu olarak'ta tercih edilebilir.

Ama Refakatçi Koltuklarına en büyük ihtiyaç hastanelerde görüldüğünü gözlemleyebiliriz. Refakatçinin sağlığını yukarıdaki yazımızdan belirttiğimiz gibi, Hastayla birlikte kalan hasta yakının sağlığı da hasta kadar önemlidir. Hastanelerin hastasını ve yakınını iyi bir şekilde ağırlaması hastanenin vizyonunu ve kalitesini ön plana çıkarır.

Refakatçi koltukları sadece hastanelerde değil otel, pansiyon, ve evlerde de kullanmaya uygun koltuklardır.

Yapısı itibari ile fazla yer kaplamayan refakatçi koltukları küçük yapıda olduğu için ev, otel ve pansiyon odalarında hem yatak hem koltuk olarak kullanıma uygundur.


  • Bizim Ürettiğimiz Refakatçi Koltukları

Koçsan büro mobilyaları refakatçi koltuklarının tasarımını ve üretimini tamamen insan vücudunun yapısına uygun olarak üretmiştir.

Refakatçi koltukları tek kişilik ve çift kişilik olarak da üretimi yapılmaktadır. Üretim de kullanılan malzeme metal profil, ahşap, gibi malzemelerden üretilir.

Refakatçi koltukları, gerektiğinde açılarak yatak konumuna gelmesi en önemli özelliklerinden biridir. Refakatçi koltuğu alırken dikkat edeceğimiz en önemli unsur sağlamlık, ortopedik ve mekana uygun bir tasarım olmasıdır. Hastane, ofis, otel, pansiyon ve ev odalarının büyüklüğü ve küçüklüğü gibi nedenlerden dolayı tek kişilik ve çift kişilik refakatçi koltukları üretimi yapılmaktadır.

Üretmiş olduğumuz refakatçi koltuklarının ölçüleri, özellikleri, mekanizma sistemi ve üretim bilgisi her ürünümüzün ürün detay sayfasında yer almaktadır.

Yatak Olan İkili Koltuklar

Yatak Olan İkili Koltuklar; Bir çok yaşam alanı yanı sıra daha çok Otel, Hastane, Ev ve Home Office'ler de kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Yatak Olan Tekli Koltuklar

Yatak Olan Tekli Koltuklar; Bir çok yaşam alanı yanı sıra daha çok Otel, Hastane, Ev ve Home Office'ler de kullanılmak üzere tasarlanmıştır.